Starten bij tillit

Eindelijk! Minachtende koosnaampjes, boodschappenlijstjes en schop-mij-briefjes komen niet meer bij mij terecht! 

Voortaan kunnen meer ervaren collega's hun plagerijen richten tot Gilles Regniers. Onze nieuwe kracht, het jong veulen van TVH, de klikgrage vent van Gent, maar vooral: het nieuwe groentje van tillit.

Kevin: Welkom Gilles! Zie je het nog zitten?

Gilles: Zeker weten! Ik ben nu al een aantal jaar gepassioneerd door data in het algemeen en datamigratie in het bijzonder. Het is leuk om in een team van experten rond data terecht te komen. Ik verwacht hier heel veel te kunnen bijleren.

Kevin: Dat kan ik bevestigen. Ik ben hier zelf gestart met een heel beperkte voorkennis in SQL. Maar ondertussen draai ik productief mee in het team bij Atlas Copco.

Gilles: Hoe heeft tillit je daarin kunnen begeleiden?

Kevin: Enerzijds mocht ik al na een paar weken mijn SQL-skills bijschaven op een vijfdaagse cursus in Nederland. Hier kreeg ik meteen de mogelijkheid om mijn eerste certificaat te behalen.

Anderzijds is er het SQL-framework dat tillit heeft gebouwd om extracties en transformaties uit te voeren. In mijn eerste dagen kreeg ik een uitleg van Gaston en Kenneth over de basisprincipes. Doordat het zo druk was op het project, kon ik die informatie meteen in de praktijk omzetten waardoor je snel up to speed bent.

Heb jij ons SQL-framework al een beetje onder de knie?

Gilles: We werken op een zeer gelijkaardige manier als jullie. Het framework is namelijk zo opgezet dat het op verschillende projecten kan geïmplementeerd worden. Conceptueel werkt het als volgt:

  • Er wordt een connectie gemaakt naar de bronsystemen (bv. Scala/Navision/...).
  • De data wordt geïmporteerd naar een SQL database.
  • De ruwe data wordt gegroepeerd in entiteiten die de business begrijpt.
  • Hieruit worden de gegevens gefilterd die effectief gemigreerd moeten worden.
  • De data wordt getransformeerd naar de wensen van de klant.
  • De data wordt geschoond en afgetekend door de business op basis van input uit het framework.
  • De gefilterde, getransformeerde en geschoonde data wordt in een formaat gezet dat kan worden ingeladen in het doelsysteem (bv. SAP of Dynamics 365).

In al deze stappen wordt nauw samengewerkt met de business om tot een goed eindresultaat te komen.

Kevin: Ik zou het zelf niet beter kunnen uitleggen.

Gilles: Dankjewel. In de eerste weken krijg je natuurlijk heel veel informatie tegelijk te verwerken. Voorlopig heb ik het bijvoorbeeld nog altijd moeilijk om de namen van de tillit-collega’s te onthouden.

Kevin: Dat snap ik, maar met enkele tips kom je al ver. Klinkt hij een beetje als Gaston van ‘Gaston & Leo’, dan heet hij Gaston. Als het een vrouw is, heet ze Annelies. En als het een lange smalle is, heet hij waarschijnlijk Kevin.

Ken je je collega’s bij TVH al een beetje? Hoe is de werksfeer daar?

Gilles: Ik ben heel goed opgevangen door Patrick, Yannick en Lovro. Zij maakten mij meteen wegwijs in het gebouw, de materie en introduceerden mij bij de collega’s van TVH.

Er liggen veel uitdagingen op het project die het werk heel interessant maken. Om snel antwoorden te vinden op alle vragen is het cruciaal om de juiste connecties te hebben. Hier heeft tillit mij perfect mee geholpen.

Kevin: Het is niet je eerste datamigratie zeg je. Hoe ben je bij tillit terechtgekomen

Gilles: In vorige projecten was ik verantwoordelijk voor datamigratie bij ERP-implementaties. Ik zorgde dat de Load goed verliep. tillit is gespecialiseerd in Extractie en Transformatie. Voor mij was dit een uitstekende kans om mij verder te ontwikkelen in datamigratie.

Ik werd eerst telefonisch gecontacteerd door Annelies in haar rol als recruiter. Na een eerste gesprek was mijn interesse gewekt en liet ze niet meer los. De selectieprocedure bij tillit is heel professioneel en de snelheid waarmee zaken geregeld werden maakten indruk op mij.

Dit is wel heel typisch voor de stijl van Annelies. Zelfs nu ik hier al werk valt ze mij nog dagelijks lastig.

Kevin: Ik ken het gevoel. Elke dag komt ze wel eens een praatje doen, het fenomeen is bij alle tilliteers gekend. Haar echtgenoot is vaak in het buitenland, dus wij dragen de verantwoordelijkheid om die gapende leegte op te vullen.

Gilles: Inderdaad, maar dat maakt de sfeer hier ook heel gemoedelijk. Na 2 weken tillit ben ik nog steeds heel enthousiast om hier te mogen werken.

Kevin: Blij om dat te horen. Zeg, groentje, ga jij nog naar de Colruyt vanavond?