5

Service

Datamigratie

Zet data veilig over naar een nieuw ERP-systeem

Maakt je bedrijf momenteel gebruik van een verouderd datasysteem en pak je het in de toekomst graag efficiënter aan? Datamigratie garandeert dat gegevens uit het oude ERP-systeem ongeschonden worden geïmporteerd in een nieuw ERP-systeem, zoals Microsoft Dynamics of SAP.

Datamigratie is de belangrijkste activiteit van tillit. We ontwikkelden daarom ons eigen platform waarop alles feilloos verloopt. Concreet komt het erop neer dat we de data extraheren, opschonen en opladen in het nieuwe systeem.

Hoe werkt datamigratie?

Data-extracten en mapping

Het gecreëerde framework neemt extracten uit verschillende systemen, zoals AS400, Navision, Scala, Excel … We berekenen delta’s tussen de verschillende extracten en mappen die dan naar de entiteiten.

Data opschonen en transformeren

Via referentietabellen transformeren we de waarden naar de juiste waarden uit het targetsysteem. Met behulp van webservices als Vies, Melissa of Google schonen we de data op. Het framework zoekt onder meer naar dubbels in de gegevens.

Data valideren en laden

Het framework valideert de data en zorgt ervoor dat alleen correcte records worden geladen in het nieuwe targetsysteem, zoals Microsoft Dynamics of SAP.

DATAMIGRATIE CASE

Mateco

Voor internationale heftruck- en hoogtewerkergigant mateco organiseerde tillit een vlekkeloze internationale datamigratie van diverse custom ERP-systemen naar D365 (Microsoft Dynamics).

Testimonial

“Tillit werpt altijd een ander licht op de belangrijkheid van data en de manier waarop een migratie verloopt”

- Cliff Depreytere – IT PMO Lead bij mateco

“Bij datamigratie en de uitrol van een nieuwe ERP ben je al snel geneigd om meteen naar een technisch niveau af te dalen. Tillit werpt altijd een ander licht op het belang van data en de manier waarop een migratie verloopt. Dankzij de samenwerking met tillit werd een business-georiënteerde aanpak gehanteerd om op internationale schaal een nieuw softwareplatform uit te rollen bij mateco.”

- Cliff Depreytere – IT PMO Lead bij mateco

“De functionele en technische expertise van de teamleden wordt als totaalpakket ingezet voor elke operational company van mateco die de overstap maakt, telkens met een absolute focus op business continuity.”

- Cliff Depreytere – IT PMO Lead bij mateco

“Het tillit-team is een vast onderdeel van mateco-IT sinds de opstart van het businessprogramma waarbij we samen Tsjechië, Hongarije en Polen succesvol naar het nieuwe softwareplatform brachten.”

- Cliff Depreytere – IT PMO Lead bij mateco

“Wij kijken samen met tillit uit naar de trajecten voor onze Latijns-Amerikaanse landen, de conversie van de heimat in België en de omliggende operational companies die de komende jaren stap voor stap het nieuwe platform zullen omarmen.”

- Cliff Depreytere – IT PMO Lead bij mateco

What can we
do for you?

Heb je een vraag, idee of wens? We bekijken het samen.

Contacteer ons